Новини

Всички проекти с изготвени обследвания за улично осветление от "Диамант БГ" по ПРОЦЕДУРА - BG-RRP-4.028 са одобрени за финансиране

05/07/2024

Всички проекти с изготвени обследвания за улично осветление от "Диамант БГ" по ПРОЦЕДУРА - BG-RRP-4.028 са одобрени за финансиране

Всички проекти за енергийна ефективност на улично осветление на общини по ПРОЦЕДУРА - BG-RRP-4.028 – „Подкрепа за енергийно ефективни системи за улично осветление - Покана 2“, към които „Диамант БГ“ ЕООД извърши обследвания, бяха одобрени и ще бъдат финансирани.

ПРОЦЕДУРА - BG-RRP-4.028 е част от инициативата на Европейския съюз за възстановяване и устойчивост. Целта на процедурата е да подкрепи българските общини в техните усилия за подобряване на енергийната ефективност на уличното осветление. Това включва подмяна на стари осветителни тела с нови, по-ефективни LED осветителни системи, които значително ще намалят енергопотреблението и ще допринесат за опазването на околната среда.

По време на Програмата, нашият екип от специалисти извърши подробни обследвания в множество общини в цялата страна. Анализирахме текущото състояние на уличното осветление, идентифицирахме области за подобрение и предложихме конкретни решения за повишаване на енергийната ефективност.

Резултатите от нашите обследвания показаха значителен потенциал за икономия на енергия и намаляване на разходите за електроенергия. Въз основа на тези резултати, всички представени обследвания бяха одобрени и ще получат финансиране по ПРОЦЕДУРА - BG-RRP-4.028.

Одобрението на тези проекти е важна стъпка към подобряване на енергийната ефективност и устойчивото развитие на общините в България. Новите енергийно ефективни осветителни системи ще осигурят по-добра осветеност на улиците, ще намалят въглеродните емисии и ще създадат по-безопасна и приятна среда за жителите.

Искаме да изкажем благодарност на всички общини и партньори, които ни се довериха и ни предоставиха възможността да работим заедно. Също така, благодарим на нашия екип от професионалисти, чието усърдие и експертност направиха възможно постигането на този успех.