Новини

Конференция на тема „Обновената директива относно енергийните характеристики на сградите – възможности и предизвикателства на 15 май 2024г. в гр. София

15/05/2024

Специалисти от „Диамант БГ“ ЕООД взеха участие в конференция на тема „Обновената директива относно енергийните характеристики на сградите – възможности и предизвикателства" на 15 май 2024г. в гр. София.

Конференцията се проведе непосредствено след приемането на измененията в Директивата за енергийните характеристики на сградите (ДЕХС). Състоя се дискусия с участието на всички заинтересовани страни за прилагането на европейската сградна политика на национално ниво. Проведеният диалог ще подпомогне националните власти при оценката и дефинирането на политиките и инструментите, свързани с ДЕХС, с акцент върху новия стандарт за нулево-емисионни сгради и сертификатите за енергийни характеристики.

В конференцията участваха Българската асоциация за изолации в строителството (БАИС), представители на Министерство на енергетиката, Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Агенция за устойчиво енергийно развитие, Камара на архитектите в България, Камара на инженерите в инвестиционното проектиране, Камара на строителите в България, Асоциация на енергийните одитори и др.

Освен добрите практики и идентифициране на местни нужди за прилагане на ДЕХС в България, бяха представени такива и от представители на Агенция ADENE - Португалия и Агенция ENEA - Италия.

Посещението на конференцията беше възможност за екипа на „Диамант БГ" ЕООД да разшири своите познания, да се подготви за предстоящите промени в нормативната база и да установи ценни връзки с водещи фигури в областта на енергийната ефективност, както и да сподели знания и опит с колеги от други компании.