Новини

Открита процедура BG-RRP-4.028 - ПОДКРЕПА ЗА ЕНЕРГИЙНО ЕФЕКТИВНИ СИСТЕМИ ЗА УЛИЧНО ОСВЕТЛЕНИЕ - ПОКАНА 2

05/01/2024

Открита процедура BG-RRP-4.028 - ПОДКРЕПА ЗА ЕНЕРГИЙНО ЕФЕКТИВНИ СИСТЕМИ ЗА УЛИЧНО ОСВЕТЛЕНИЕ - ПОКАНА 2

На 02.01.2024г. стартира прием на предложения за изпълнение на инвестиции по процедура „ПОДКРЕПА ЗА ЕНЕРГИЙНО ЕФЕКТИВНИ СИСТЕМИ ЗА УЛИЧНО ОСВЕТЛЕНИЕ“, С ФИНАНСИРАНЕ ПО ЛИНИЯ НА МЕХАНИЗМА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И УСТОЙЧИВОСТ /ПОКАНА 2/.

„Диамант БГ“ ЕООД е утвърден лидер и има голям опит и в изготвяне на качествени обследвания за енергийна ефективност на системи за външно изкуствено осветление. Фирмата има извършени 28 обследвания, като от тях 22 са по Норвежката програма (Процедура „Рехабилитация и модернизация на общинската инфраструктура - системи за външно изкуствено осветление на общините“) и по Първи етап на същата програма (BG-RRP-4.025 - ПОДКРЕПА ЗА ЕНЕРГИЙНО ЕФЕКТИВНИ СИСТЕМИ ЗА УЛИЧНО ОСВЕТЛЕНИЕ - ПОКАНА 1). Успеваемостта на класирани и одобрени за финансиране проекти е около 90%.

Предлагаме на нашите клиенти отношение и качество!

Новата програма - Инвестиция C4.I3 „Подкрепа за енергийно ефективни системи за улично осветление“ има за цел да повиши енергийната ефективност чрез технологично обновление и модернизиране на системите за външно изкуствено осветление, собственост на българските общини и да подобри условията на живот на населението.

Предложенията за изпълнение на инвестиция по настоящата процедура следва задължително да водят до не по-малко от 30 % спестяване на първична енергия в системата/ите за външно изкуствено осветление.

Общият размер на средствата с ДДС по настоящата процедура е 124 748 055 лева. Минималната стойност на всяко проектно предложение не може да бъде по-малка от 100 000 лева и не може да надвишава 2 000 000 лева.

Програмата е отворена до 02.04.2024г. Предназначена е за общини.

Част от извършените от „Диамант БГ“ ЕООД обследвания, одобрени по горепосочените програми:

  • Улично осветление на град Средец, Община Средец, гр. Средец, п.к. 8300, пл. “България” №8 – по „Норвежка програма“ (Процедура „Рехабилитация и модернизация на общинската инфраструктура - системи за външно изкуствено осветление на общините“)
  • Улично осветление на гр.Момчилград, с.Багрянка, с.Груево, с.Звездел, с.Нановица, с.Ново Соколино, с.Прогрес и с.Равен, Община Момчилград, гр. Момчилград, п.к. 6800, ул. "26-ти декември" №12
  • Системи за външно изкуствено осветление на община  Търговище, п.к. 7700, гр. Търговище, пл. Свобода
  • Външно изкуствено осветление (улично осветление) на територията на град Варна, р-н Младост, кв.16-ти, Възраждане III-м.р., Възраждане IV-м.р.
  • Система за външно изкуствено осветление на гр. Девин, с. Беден, с. Брезе, с. Грохотно, с. Гьоврен, с. Лясково, с. Михалково, с. Осиково и с. Селча
  • При интерес към програмата може да отправите запитване за оферта на тел. 0878876802, както и на yorgova@diamant.bg, където ще получите и насоки за кандидатстване и участие в програмата.