Статии

Полезни уреди и инструменти за измерване на енергийната ефективност

21/12/2021

Полезни уреди и инструменти за измерване на енергийната ефективност

“ДИАМАНТ БГ” работи с квалифицирани кадри / топлоинженери, строителни инженери, електроинженери и икономисти / с опит в областта на енергийната ефективност. Освен специалистите, е важна и модерната измервателна апаратура, необходима за обследване на сгради.

Уредите, които служат за измерване на енергийна ефективност, са специфични, дори понякога трудно откриваеми в различни търговски вериги. Обикновено някои от тях имат много висока цена.

 

Нека ви запознаем с някои от измервателните средства:

  • Цифров термоанемометър  - измерва температурата на въздушния поток във вентилационни и климатични инсталации в сгради, с цел проверка на проектни параметри и настройки;
  • Дигитален-газ анализатор - когато се настройват и оптимизират горивните системи, се използва именно този анализатор на димни газове;
  • Електронна ролетка BOSCH - един наистина полезен уред, защото благодарение на него може да извършите измерване без помощник. Какво означава това? В рамките на няколко секунди може да измерите разстоянието до отдалечен обект. Уредът измерва както разстояние, така и обем и площ и  сумира резултати автоматично. Може да се измерят системи за изкуствено осветление - лампи, помещения на сгради, обем, дължина на уреди и други. А най-практичното на този уред е, че е изключително лек и е с размерите на мобилен телефон.
  • Чувствителен термоанемометър - благодарение на него измервате течението, което се образува под вашите прозорци/врати. Прецизно измерва както скоростта, така и температурата на въздуха в определения диапазон;
  • Измервателно колело - бързо и лесно измерване на отсечки за къси и дълги разстояния. Използва се за измерване на пътни участъци, измерване в селското стопанство (декар), в строителството (измерване на сгради) и други. Колелото на “ДИАМАНТ БГ”, измерва всичко до разстояние 9 999,99 м.
  • Цифров луксметър - служи за измерване интензитета на светлина в работните места и помещения на всички сгради - всички работни места и помещения, където има нужда от обхват от 0.0 до 50 000 lux. Lux е мерната единица на цифровия луксметър, произлизащ от името му. Показва интензитета на светлината от 0.00 до 50 000.
  • Ултразвуков детектор - уредът намира приложение основно при обследване на промишлени системи. Служи за тестване на кондензни гърнета, течове на климатични, отоплителни и охладителни системи, течове от уплътнения на прозорци, врати и покриви.
  • Термографска камера - чрез нея се правят прецизни термографски инспекции на строителни дефекти - проникване на влага, изтичане на въздух, откриване на течове в сгради.